BERNARDIĆ I MILANOVIĆ U ZAGRLJAJU: Znači li prošlotjedno druženje i odgovor na pitanje o predsjedničkom kandidatu?

Portal Novilist.hr

foto: facebook

foto: facebook

- Milanović i ja vidjeli smo se u srijedu i popili kavu u Županji nakon pogreba Branka Tušeka, našeg vrijednog člana, bivšeg saborskog zastupnika i velikog humanitarca, rekao je šef SDP-a.



RIJEKA – Enigme oko toga može li šef SDP-a Davor Bernardić podržati kandidaturu bivšeg predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića za predsjedničke izbore krajem ove godine, kao da idu svome kraju – jedna slika govori više od tisuću riječi, a objavio ju je slavonski SDP-ovac Josip Krnić na svom privatnom Facebook profilu.


Bernardić i Milanović zajedno su uslikani, naime, krajem prošlog tjedna u Županji, nakon pogreba njihova stranačkog kolege Branka Tušeka, a o tome je Bernardić i progovorio u svom intervjuu Jutarnjem listu danas, gdje je rekao:


– Milanović i ja vidjeli smo se u srijedu i popili kavu u Županji nakon pogreba Branka Tušeka, našeg vrijednog člana, bivšeg saborskog zastupnika i velikog humanitarca, rekao je šef SDP-a.




U tom intervjuu Bernardić je rekao da SDP predviđa predizbore za kandidata stranke za Pantovčak ako postoji više kandidata, ali da će se razgovori na tu temu tek obaviti narednih dana, pa će se vidjeti hoće li predizbori biti potrebni. No, svakako će sve biti poznato najkasnije do 15. srpnja. Također, za Milanovića je rekao da ne misli da je osobno stajao iza ranijih pokušaja njegova rušenja u stranci.


Kako je poznato, kao potencijalni kandidati SDP-a za Pantovčak spominju se osim MIlanovića, i Tonino Picula i Ivo Josipović, a ankete upravo Milanoviću daju najveće šanse protiv Kolinde Grabar Kitarović. Njegovu kandidaturu već su javno podržali mnogi, od Gordana Marasa do Saše Đujića, dok se politički tajnik Davorko Vidović, potpredsjednik Zlatko Komadina ili Predrag Fred Matić zalažu za predizbore u SDP-u.