Marić najavio

Aneks ugovora za projekt Kupare idućeg tjedna na sjednici Vlade

Hina



Ministar državne imovine Goran Marić najavio je u utorak u Dubrovniku kako će se aneks ugovora s tvrtkom Avenue ulaganja za realizaciju projekta turističkog kompleksa Kupara u Župi dubrovačkoj idućeg tjedna naći na dnevnom redu sjednice Vlade, nakon čega očekuje vrlo brzo realizaciju projekta.


Marić je nakon radnog sastanka s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima općina iz te županije poručio kako neće dopustiti da se slučajno opet dogodi zastoj u realizaciji projekta Kupara.


»Analizirali smo ugovor, pozvali investitora na razgovore, uklonili nejasnoće te pripremili aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta. Ako se zastoj slučajno opet dogodi, mi to nećemo dopustiti. Projekt Kupari od iznimne je važnosti za najjužniju hrvatsku županiju, ali i za stanovništvo i razvoj Općine Župe dubrovačke. Riječ je o ulaganju koje se procjenjuje na oko milijardu kuna. To je gospodarski velik zahvat koji će bitno utjecati na zaposlenost. Zato smo silno zainteresirani da projekt započne jer je godinu i pol dana bio u zastoju«, rekao je Marić.




Govoreći o aktivaciji državne imovine na području Dubrovačko-neretvanske županije, ministar državne imovine je istaknuo kako i ministarstvo i lokalne čelnike, nakon 28 godina zapuštanja, očekuje dosta posla koji traži veliku angažiranost.


»Iako je ova županija na rubu Hrvatske, nije na rubu interesa Ministarstva državne imovine i Vlade. Donedavno je u ovoj županiji bilo najmanje riješenih predmeta, a siguran sam da tako više neće biti«, rekao je Marić, dodajući kako se do kraja godine očekuje veća angažiranost ministarstva i lokalnih čelnika.


»Aktivacija zapuštene imovine bit će glavni impuls gospodarskog rasta, posebno na otocima koji su dugo bili zanemareni«, istaknuo je.


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako je ministru predan popis zahtjeva i potreba lokalne samouprave.


»Dogovoren je idući sastanak, kada ćemo opet rekapitulirati što je ministarstvo od svega prijavljenog moglo riješiti. Dosad su iskustva bila jako dobra. Imamo već brojne riješene predmete, od tvrđave na Prevlaci do Vile Čingrije u Dubrovniku. Sva ta pitanja desetcima godina nisu bila rješavana«, rekao je Dobroslavić.


Ministar državne imovine ranije je danas s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem potpisao i kupoprodajni ugovor kojim je država Gradu Dubrovniku prodala nekretninu Vilu Čingriju po pravu prvokupa za 17,51 milijun kuna.


Osim toga, Marić je Frankoviću uručio i odluku o darovanju državnoga dvotrećinskog dijela zgrade ljetnikovca Bunić Kaboga, čija je vrijednost procijenjena na 21,13 milijuna kuna.