Svi za Milu

Američki liječnici već izrađuju plan liječenja: ‘Milin slučaj nam je prioritet’

Portal Novilist.hr

Foto Obiteljska fotografija

Foto Obiteljska fotografija

Marinu Rončeviću je rečeno da je Milin slučaj prioritet te da veliki broj medicinskog osoblja Children's Hospital of Philadelphia radi na odabiru najadekvatnijih terapija



RIJEKA Američki liječnici izrađuju plan liječenja malene Mile Rončević i trebao bi biti izrađen zajedno s cijelim troškovnikom do ponedjeljka navečer po hrvatskom vremenu, potvrđeno je njenom ocu, Marinu Rončeviću, piše Index.


Ured predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović angažirao oko pomoći dvogodišnjoj djevojčici koja boluje od teškog oblika leukemije i spojio obitelj s hrvatskim veleposlanikom u Americi, Pjerom Šimunovićem. 


On se pokazao više nego kooperativnim i korektnim, rekao je Indexu Marin Rončević. Razgovarao je sa svim ključnim ljudima Children’s Hospital of Philadelphia i obitelji potvrdio vijest da će plan liječenja s troškovnikom biti predan do kraja njihovog radnog vremena u ponedjeljak, odnosno u 21 sat po hrvatskom vremenu.




Marinu Rončeviću je rečeno da je Milin slučaj prioritet te da veliki broj medicinskog osoblja Children’s Hospital of Philadelphia radi na odabiru najadekvatnijih terapija.


S liječenjem započinju sutra ujutro u Hrvatskoj jer je za to krajnje vrijeme.


Mila će kemoterapiju primati 5 dana. Nakon toga slijedi oporavak jer je terapija klofarabinom, lijekom koji će primati u drugom ciklusu, teška. Radi se o lijeku koji je posebno trebalo odobriti Povjerenstvo i kojeg su preporučili eminentni njemački stručnjaci i referentni centar u Zagrebu, piše Index.


Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna, a do 17 sati u petak, u velikoj akciji kojoj se odazvala cijela Hrvatska prikupljeno je 8 milijuna kuna.


Mili Rončević moguće je pomoći uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na račun u Banki Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.