Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
16. listopada 2019.
Ispis članka: Albert Faggian većinski vlasnik Novog lista - Novi List

NoviList.hr

Albert Faggian većinski vlasnik Novog lista

Stvara se treća najveća novinska grupacija u zemlji

25. studeni 2011 18:15

Napisao: Jasmin Klarić

U dosadašnjim javnim istupima, nakon što je jedini predao ponudu za kupnju dionica, Faggian, koji je većinski vlasnik i regionalnog dnevnika »Glas Istre«, najavljivao je kako kani udružiti dvije novinske firme.

Albert Faggian

Većinski vlasnik Novog lista d.d. postaje Albert Faggian, nakon što je brokerska kuća Interkapital objavila kako je izvršena kupnja 48.191 dionice riječke izdavačke kuća. Tvrtka Andre d.o.o. iz Pule, kojeg je Faggian vlasnik, tako je postalo vlasnikom 80,32 posto dionica Novog lista.

Provedenu transakciju nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i Faggian. U dosadašnjim javnim istupima, nakon što je jedini predao ponudu za kupnju dionica, Faggian, koji je većinski vlasnik i regionalnog dnevnika »Glas Istre«, najavljivao je kako kani udružiti dvije novinske firme.

 »Isto tako, Novi list i Glas Istre ostvaruju i već poslovično dobre poslovne kontakte s Glasom Slavonije i Zadarskim listom, što će, svakako, nalagati daljnje napore u pravcu povezivanja i zajedničkog djelovanja, možda i u pravcu novih, zajedničkih projekata.

 Vjerujem da je svima jasno da praktički stvaramo treću po veličini i značaju novinsku grupaciju u Hrvatskoj«, kazao je Faggian u ovotjednom interviewu za »Glas Istre«.

Podsjetimo, dionice Novog lista d.d. bile su jamstvo za kredit Diokiju Roberta Ježića, a Zagrebačka banka oglasila je njihove prodaju sredinom studenog. Andre d.o.o. je za 80,32 posto dionica Zagrebačkoj banci na kraju uplatio ukupno 86.012.000 kuna.