Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Završio sastanak o Uljaniku, a ministar i uprava i dalje kriju tko je poslao ponude - Novi List

NoviList.hr

Završio sastanak o Uljaniku, a ministar i uprava i dalje kriju tko je poslao ponude

Stečaj brodogradilišta

29. siječanj 2019 15:37

Napisao: Portal Novilist.hr

Rekao je da je predsjednik Uprave rekao da ima spremnog partnera, ali Novosel nije htio otkriti koliko "milijuna eura" su spremni uložiti

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

ZAGREB U Ministarstvu gospodarstva završio je sastanak s Upravom Uljanika i sindikatima, ali ministar Darko Horvat i Uljanikovi menadžeri i dalje kriju tko je uopće poslao ponude za spašavanje Uljanik grupe, u kojoj je i riječki 3. maj.

"Mi razmatramo materijale koje smo dobili, ponude koliko su kompletirane. Čim taj dio utvrdimo mi ćemo s tim izaći na burzu i pred hrvatsku javnost, bez odgađanja" rekao je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić, javlja N1.

Poznato je da je šest kompanija pregledalo Uljanikove knjige.

Neslužbeno se zna samo da je zainteresirana australska Scenic grupa, a potvrđene su ponude Pomorskog instituta iz Splita te ponuda Brodosplita u suradnji s talijanskim Fincantierijem.

"Očekivali smo imena strateških partnera i koja je njihova namjera i u kojem pravcu žele ući kao partneri Vladi u procesu restrukturiranja. Nismo sretni jer nismo doznali o kakvim se ponudama radi. Nakon žestoke rasprave uspjeli smo saznati da je riječ o kvalitetnim partnerima.

Kroz nekoliko dana će i socijalnim partnerima biti predočeno o kojim se partnerima radi. Čekamo da vidimo hoće li radnici dobiti plaće za prosinac ili za siječanj. Možda ću zažaliti, ali po prvi puta ima nade. Po prvi puta mislim da i ministar Horvat misli ozbiljno i da može ovaj proces završiti.

Nadam se da ćemo kroz nekoliko dana moći razgovarati o konkretnim potezima za Uljanik i 3. maj te kako da radnici prebrode sav taj proces. Sredstva se pokušavaju iznaći. Najvažnije nam je da u Hrvatskoj opstane brodogradnja", rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Dodao je da je predsjednik Uprave rekao da ima spremnog partnera, ali Novosel nije htio otkriti koliko "milijuna eura" su spremni uložiti.