Prikupljaju sredstva

Zadranke pokreću prvu zadružnu craft pivovaru u Hrvatskoj

P. N.

Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu hrvatsku žensku zadružnu pivovaru. Cilj joj je prikupiti 8.000 dolara. Ova pivovara će proizvoditi isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj



ZADAR Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu hrvatsku žensku zadružnu pivovaru. Cilj joj je prikupiti 8.000 dolara.


Ova pivovara će proizvoditi isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj.


„Iako pivo navodno nije za cure, mi ga jednostavno obožavamo. Na žalost, vrhunskih lokalnih piva u Dalmaciji zapravo nema, stoga smo se zajedno s 13 kolega odlučile na ovaj korak u kojem svatko svojom stručnošću pomaže projektu. Naše pivo bit će proizvedeno bez aditiva i bit će dostupno Zadranima i svima koje put u bilo koje doba godine dovede u naš grad,“ izjavile su Ana i Maja.




 


Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare. Zato su pokrenuli crowdfunding kampanju kojom će nabaviti posljednje elemente za proizvodnju – dva fermentora, boce, etikete i gajbe.


Svatko može uplatiti sredstva za njihovu nabavku, a za nagradu Zadranke nude sjajne poklone – tečaj proizvodnje piva, otvarače, majice i, naravno – pivo. 


„Misija naše zadruge jest postaviti kamen temeljac pivske kulture u Dalmaciji. Želimo ponuditi našoj lokalnoj zajednici kvalitetan, autentičan i dostupan proizvod koji živi i van turističke sezone. Možda najvažnije, želimo pozitivnim primjerom potaknuti mlade ljude da žive, rade i uživaju u Zadru i Dalmaciji,“ zaključile su mlade Zadranke čija je facebook stranica https://www.facebook.com/BRLOGpivovara.