Spašavanje splitskog brodara?

Tankerska plovidba zainteresirana za Jadroplov

Hina

Upućivanje pisma namjere, napominju iz Tankerske plovidbe, preduvjet je za podnošenje obvezujuće ponude, čije će podnošenje ovisiti će o uvjetima iz odluke o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda



“Tankerska plovidba d.d. uputiti će pismo namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica društva Jadroplov d.d. sukladno uvjetima iz javnog poziva Centra za restrukturiranje i prodaju od 24. veljače”, odgovorili su iz zadarskog brodara na upit Zagrebačke burze u vezi informacije objavljene u medijima o tome da i Tankerska plovidba ide u utrku za kupnju Jadroplova.


Upućivanje pisma namjere, napominju iz Tankerske plovidbe, preduvjet je za podnošenje obvezujuće ponude, čije će podnošenje ovisiti će o uvjetima iz odluke o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda.


Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je 24. veljače skupni javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica tri hotelska trgovačka društva u državnom vlasništvu dubrovački Maestral i Plat i rapski Imperial te za splitskog brodara Jadroplov (70,03 posto dionica), a zainteresirani pisma namjere za svako pojedinačno društvo trebaju dostaviti do 26. ožujka do 15 sati.




Iz CERP-a su u pozivu naveli da će se na dostavljanje obvezujućih ponuda pozvati samo one koji su dostavili pisma namjere čemu će prethoditi i donošenje odluke o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za svako pojedinačno društvo.


Za splitski Jadroplov je navedeno da je na dan 31. prosinca prošle godine imao gubitak od 43,5 milijuna kuna te ukupne obveze od 516,8 milijuna kuna.


Temeljni kapital tvrtke je 589,2 milijuna kuna, a nominala dionice 360 kuna, dok se u opisu uz ostalo navodi da se Jadroplov bavi međunarodnim pomorskim prijevozom robe, da raspolaže flotom od osam brodova čija je starost malo veća od devet godina, te da zapošljavaju 45 radnika.