Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
16. listopada 2019.
Ispis članka: STEČAJ JE I FORMALNO OTVOREN: Stečajni upravitelj pulskog Uljanika ipak će biti istaknuti SDP-ovac - Novi List

NoviList.hr

STEČAJ JE I FORMALNO OTVOREN: Stečajni upravitelj pulskog Uljanika ipak će biti istaknuti SDP-ovac

Odluka stečajnog suca

16. svibanj 2019 16:07

Napisao: Orjana Antešić

Sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka...

snimio Antonio Bronić / REUTERS

Stečajni sudac u slučaju Uljanik brodogradilišta i formalno je otvorio stečaj nad pulskim škverom. Zanimljivo je da će stečaj nad pulskim brodogradilištem ipak provesti Riječanin, k tome još i istaknuti SDP-ovac - Loris Rak.

Očito, sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka, a i troškovi bi, upozorio je, bili manji.

Loris Rak nam je potvrdio svoje imenovanje, a odluku suca nije želio komentirati. Još je jednom ponovio da u tome što će ipak on voditi stečaj pulskog brodogradilišta ne vidi nikakve političke konotacije.