Nema nade za opstanak

Na prodaju idu nekretnine Elektromaterijala

Biljana Savić

 Tvrtka danas ima 68 zaposlenih, ali posluje s gubitkom



RIJEKA Odbor vjerovnika »Elektromaterijala« odlučio je sve nekretnine ove riječke tvrtke ponuditi na prodaju, nakon što je stečajna upraviteljica Blaženka Prpić konstatirala da nema uvjeta za izradu stečajnog plana ovog stečajnog dužnika jer ne posluje pozitivno. Na Trgovačkom sudu u Rijeci održana je skupština vjerovnika »Elektromaterijala« gdje je Prpić kazala da sve usmjerava prema ustrojstvu manjeg društva te konstatirala da ovaj stečajni dužnik posluje sa 68 zaposlenih.


Radnicima je isplaćena polovica njihovih ukupnih potraživanja, dok ukupne tražbine vjerovnika iznose 178 milijuna kuna. Stečajna upraviteljica Prpić predviđa da će radnicima biti isplaćena sva potraživanja koja iznose 15,6 milijuna kuna. Najveći vjerovnici su banke, Ministarstvo financija, radnici, tvrtka ABB, Elektrolux i Gorenje.


Podsjetimo, stečaj nad ovom riječkom trgovačkom tvrtkom otvoren je u veljači prošle godine, a bez obzira na to što je prodaja nekretnina »Elektromaterijala« već nekoliko puta bezuspješno oglašavana. Jedna domaća tvrtka se neslužbeno ponudila za preuzimanje ovog riječkog stečajnog dužnika.