Ministar u Rijeci

Gari Cappelli: Hrvatski turizam ruši rekorde

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



RIJEKA Hrvatski turizam ove će godine srušiti sve fizičke i financijske rekorde, rekao je u petak ministar turizma Gari Cappelli komentirajući podatak prema kojemu je broj turističkih dolazaka u dosadašnjem dijelu godine veći od 20 milijuna.


U Hrvatskoj je po prvi put ostvareno više od 20 milijuna turističkih dolazaka u jednoj turističkoj godini, a po prvi je put premašena i brojka od 107 milijuna noćenja na razini čitave Hrvatske, objavilo je u petak Ministarstvo turizma.


Komentirajući te podatke u Rijeci, gdje je sudjelovao na konferenciji posvećenoj predstavljanju drugoga stupa političkih prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja povezuje”, ministar Cappelli je rekao da će ovogodišnji turistički rezultati biti bolji nego prošle godine.




Ako se, kako je rekao, danas objavljenim podacima doda da su financijski rezultati bolji za 5 do 6 posto u odnosu na prošlu godinu, može se reći da će domaći turizam preteći rekordnu prošlu godinu, a tek smo ušli u studeni.


“Ako gledamo zagrebačke i druge advente i sve drugo što će se još događati, mi ćemo ove godine definitivno srušiti ne samo fizičke, nego i sve financijske rezultate, što je bio i cilj – da rastemo negdje između 3 i 5 posto”, rekao je Cappelli.