Intenzivna potraga

Zločin na Donjoj Vežici: Zbog osumnjičenog za ubojstvo žene, policajci s ”dugim cijevima” nadzirali cestu kod Duge Rese

Slavica Kleva

Neboder na Donjoj Vežici u ulica Andrije Peruča gdje je pronađeno tijelo, Foto. M. GRACIN

Neboder na Donjoj Vežici u ulica Andrije Peruča gdje je pronađeno tijelo, Foto. M. GRACIN

Prve informacije s mjesta dogadaja ukazuju da je smrt nasilna, a kako je očevid u tijeku, detalji i okolnosti smrti žene u ranim tridesetim godinama bit će poznati nešto kasnije



NOVO 21.00 Pripadnici karlovačke Policijske uprave koji su od ranog popodneva naoružani »dugim cijevima« nadzirali promet u Petrakovu Brdu na državnoj cesti kod Duge Rese u potrazi za osumnjičenim za ubojstvo žene u Rijeci u 17 sati prekinuli su nadzor »dugim cijevima« i nastavili za njim intenzivnu potragu, potvrđeno je večeras iz Operativno-komunikacijskog centra karlovačke PU. 


Za osumnjičenikom i dalje tragaju i pripadnici primorsko-goranske Policijske uprave. Osim na državnoj cesti D3 u Petrakovu Brdu, kod Duge Rese, karlovački policajci nadzirali su i vozila na izlazu s autoceste Rijeka-Zagreb u Karlovcu.


Zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Karlovcu Ljubica Fiškuš-Šumonja rekla je kako u tom slučaju nije angažirano Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, nego samo ŽDO Primorsko-goranske županije.




Mrtva žena pronađena je danas na desetom katu riječkog nebodera u Ulici Andrije Peruča, a prema prvim informacijama, najvjerojatnije je riječ o ubojstvu. Nakon toga riječka policija javila je kolegama iz Karlovca da je osumnjičenik u bijegu, zbog čega su se i oni uključili u potragu.


RIJEKA U neboderu na Donjoj Vežici, Ulica Andrije Peruča tijekom prijepodneva policija je obaviještena o pronalasku tijela mrtve ženske osobe.


Prve informacije s mjesta dogadaja ukazuju da je smrt nasilna,a kako je očevid u tijeku, detalji i okolnosti smrti žene u ranim tridesetim godinama bit će poznati nešto kasnije.


Jesu li osnovane sumnje na ubojstvo pokazat će obdukcija tijela i ostale istražne radnje koje su potrebne.


Očevidom rukovodi zamjenica Županijske državne odvjetnice Tea Radovani zajedno s voditeljem Sektora krim policije Željkom Krunešom i  iskusnim  timom kriminalista PU primorsko-goranske.Na mjesto događaja stigao je i sudski vještak dr. Valter Stemberga iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.


Foto: M. GRACIN


Foto: M. GRACIN