Sandra Bura u suzama izrazila kajanje

Vozačici koja je teško ozlijedila prijateljicu u Malinskoj, rad za opće dobro umjesto zatvora

Slavica Kleva

Optuženoj Sandri Buri polugodišnja zatvorska kazna zamijenjena je radom za opće dobro od 60 radnih dana, a bit će pod zabranom upravljanja motornim vozilima još šest mjeseci



RIJEKA Osjećam se krivom, priznajem kazneno djelo i još jedanput izražavam iskreno i duboko željenje zbog svega što se dogodilo.


Moja je pogreška što sam pokušala upravljati autom pod utjecajem alkohola i pritom je u nesreći stradala Jelena. Čitav život pratit će me nesreća, bez obzira na ishod presude, ne skrivajući suze rekla je Sandra Bura (25) iz Čavli na suđenju pred sutkinjom riječkog Općinskog suda Sandrom Vučković, koja je izrekla kaznu od šest mjeseci zatvora i godinu dana zabrane upravljanja motornim vozilom. 


 Njezin odvjetnik Saša Jelušić uložio je u spis i pravomoćnu presudu prekršajnog suda kojom se potvrđuje da je Bura novčano kažnjena te joj je oduzeta vozačka dozvola na šest mjeseci.




Stoga je sutkinja Vučković šestomjesečnu zatvorsku kaznu zamijenila radom za opće dobro u trajanju od 60 radnih dana i uračunala prekršajnu presudu, te će osuđena Bura biti pod zabranom upravljanja motornim vozilima još šest mjeseci. 


Bura je tijekom dokaznog postupka izjavila da je od početka nesreće u kontaktu s teško ozlijeđenom Jelenom.   

– No, u zadnje vrijeme, nakon što se vratila s posljednje operacije, nenadano mi je poslala poruku da se ubuduće obratim njezinoj odvjetnici. Ne znam što se dogodilo, ali doista iskreno žalim, želim joj pomoći na bilo koji način, rekla je u svoju obranu osuđena djevojka koja je svoje mladenačko vozačko (ne)iskustvo platila visokom cijenom – teškim ozljeđivanjem dobre poznanice.


Nesretna djevojka, tada u dobi od 20 godina, bila je desetak dana u šok-sobi i život joj je bio opasno ugrožen. 


Prometna nesreća dogodila se 8. studenog 2009. godine, oko četiri sata, ispred diskoteke »Crossroad« u Malinskoj. U trenucima kad se s parkinga pokušavala uključiti u promet, 23-godišnja vozačica za volanom »touarega« je vjerojatno zamijenila papučice gasa i kočnice pa terencem udarila u betonsku vazu na kojoj je sjedila djevojka iz Klimna.


Vozačici Sandri Buri izmjereno je tad 1,1 promil alkohola u krvi. Sjela je za upravljač snažnog automobila koji nije bio u njezinom vlasništvu.