Dolijao i drugi pljačkaš

Uhićen 50-godišnjak koji je dizao u zrak bankomate: U Kraljevici i na Kantridi s ortakom otuđio više od milijun kuna

Vladimir Mrvoš

Bankomat na Kantridi opljačkan je u rujnu / Snimio Roni BRMALJ

Bankomat na Kantridi opljačkan je u rujnu / Snimio Roni BRMALJ

U rujnu ove godine, nakon provale u bankomat na području Kantride uhićen je 54-godišnji hrvatski državljanin, a isto tako pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna



RIJEKA  Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske kontinuirano pojačano postupaju radi pronalaska počinitelja kaznenih djela iz različitih domena kriminaliteta u cilju što veće sigurnosti građana i njihove imovine.


Provođenje ovih mjera,  te njihovo intenziviranje uoči i za vrijeme  blagdana, danas 31. listopada  rezultiralo je pronalaskom i uhićenjem 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Riječ je o počinitelju kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta, koji je zajedno s 54-godišnjim hrvatskim državljaninom uporabom plinske smjese izazvao eksplozije i znatno oštetio bankomate iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna.




Naime, spomenuta dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za  provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna. 


Zahvaljujući brzom, profesionalnom i stručnom postupanju policijskih službenika Sektora kriminalističke policije i I. policijske postaje Rijeka, u rujnu ove godine, nakon provale u bankomat na području Kantride uhićen je 54-godišnji hrvatski državljanin, a isto tako pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna.


U nastavku kriminalističkog istraživanja provala u bankomate na području ove Policijske uprave, kao i potrage za spomenutim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica 30. listopada 2018. godine  na isti način provalili i oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500.000 kuna.


Osim toga, prilikom počinjenja navedenih provala u bankomate koristili su osobna vozila koja su prethodno otuđili i koja su naknadno pronađena.


Danas će uhićeni 50-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica bit prepraćen u istražni zatvor, a policija ga sveukupno sumnjiči za šest kaznenih djela, i to tri teške krađe i tri kaznena djela  neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.