Kraj potjere

Ubijen višestruki ubojica Edin Gačić, u razmjeni vatre ranjen policajac

Hina

Foto Facebook, Reuters

Foto Facebook, Reuters

Gačić se nije želio predati pa su policajci uporabili oružje, a u razmjeni vatre lakše je ozlijeđen i jedan policajac



SARAJEVO Čelnici vlade i policije Sarajevske županije su u utorak kasno poslije podne potvrdili kako je višestruki ubojica Edin Gačić ubijen ranije tijekom dana u okršaju s policajcima koji su za njim tragali a ispostavilo se kako je ključne informacije koje su dovele do raspleta višednevne drame pribavila Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA). 


»Gačić više nije sigurnosna prijatnja građanima i presretan sam zbog toga«, kazao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije.


Pojasnio je kako su Gačića na kraju pronašli i likvidirali pripadnici posebne policijske postrojbe županijskog MUP-a dodajući kako je masovna potraga urodila plodom jer su uklonjene sve administrativne zapreke u suradnji različitih policijskih agencija.




Zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović također je istaknuo kako je operacija uspješno okončana zahvaljujući dobroj suradnji različitih policijskih agencija.


Ključnu informaciju, kako je kazao, ipak je u ponedjeljak navečer pribavila Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i na temelju toga je u strogoj tajnosti napravljen operativni plan djelovanja koji je na kraju urodio plodom.


»Danas poslije podne pripadnici županijskog MUP-a došli su do relevantnog traga koji je doveo do počinitelja (ubojstava)«, kazao je Halilović dodajući kako se Gačić nije želio predati pa su policajci uporabili oružje a u razmjeni vatre lakše je ozlijeđen i jedan policajac.


Županijska vlada je ranije tijekom dana raspisala nagradu od 25 tisuća eura za informaciju koja bi dovela do Gačićeva lociranja a županijski premijer Edin Forto kazao je novinarima kako je to i dalje aktualno.


»Razmotrit ćemo na temelju operativnih procjana hoće li i kome nagrada biti dodijeljena«, kazao je Forto.Sve potankosti policijske operacije provedene tijekom dana još nisu dostupne a novinarima je rečeno kako je to zbog interesa istrage koja je u tijeku.


Zapovjednik Halilović kazao je kako se trenutačno provjerava je li Gačić imao pomagače koji su ga skrivali tijekom bijega koji je trajao punih devet dana.


Prema dostupnim informacijama, Gačić (43) je pronađen na teško prohodnom području kod mjesta Lepenice u blizini Kiseljaka u središnjoj Bosni gdje je pokušao naći skrovište nakon što je prošle subote tridesetak kilometara dalje ubio policajca Mahira Begića.