Stravična prometna nesreća

U jezivom srazu osobnog automobila i autobusa kod skretanja za Brestovu poginule dvije osobe

Slavica Kleva

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Samo nekoliko trenutaka nakon nesreće, dok su putnici iz autobusa pokušavali pomoći unesrećenima naletio je motociklist na »suzukiju«, izgubio nadzor nad motociklom i otklizao prema automobilu



RIJEKA Dvije su osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se navečer, nešto prije 21 sat, dogodila na cesti između Brseča i raskrižja za Brestovu.


Dvije smrtno stradale osobe kretale su se u osobnom vozilu »golf 4« pulskih registarskih oznaka iz smjera Mošćeničke Drage prema Brestovi, te su po prvim dostupnim informacijama najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine uletjeli u nepregledan desni oštri zavoj i izravno udarile prednji lijevi dio autobusa tvrtke Brioni Pula.


Nadalje, na stravičnu prometnu nesreću, samo nekoliko trenutaka kasnije iz pravca Mošćeničke Drage naletio je motociklist na »suzukiju« slovenskih registarskih oznaka koji je također zbog neprilagođene brzine uvjetima vožnje na cesti ušao u oštri desni zavoj, izgubio nadzor nad motociklom i otklizio ravno u »golf 4«, dok su putnici autobusa pokušavali pomoć stradalima.




Slovenski motociklist je ostao svjestan te je prevezen na hitni trakt.


Promet je zaustavljen, dok je zamjenica općinske državne odvjetnice Tamara Torić zajedno s djelatnicima prometne policije Opatija rukovodila očevidom.


 U jezivom srazu osobnog automobila i autobusa, vozač autobusa i putnici nisu ozlijeđeni.