Rovinjski slučaj

U aferi Končar-Cetinski “oprano” 73 milijuna kuna: osumnjičen i Matteo Cetinski

Glas Istre

Nije poznato kako su novoosumnjičeni Matteo Cetinski i članovi obitelji Sorgo i Hrvatin sudjelovali u navodnom pranju novca, ali je za pretpostaviti da ih istražitelji sumnjiče kao dio karike u lancu koja je služila za kupoprodaju nekretnina i ostalih vrijednosti



“Policijski službenici Policijske uprave istarske utvrdili su da su dosad već prijavljene osobe iz Rovinja (Vinka Cetinski (64), Mirko Cetinski (64), Boris Sorgo (50), Marin Sorgo (27), Željan Hrvatin (42), i Romina Hrvatin (39) op. a.), a protiv kojih se kod Županijskog suda u Puli vodi istraga zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, zajedno s članovima svojih obitelji, 38-godišnjakom iz Zagreba, 48-godišnjakinjom iz Rovinja i 69-godišnjakom iz Rovinja, počinili kazneno djelo pranja novca”, rekao je uz ostalo Opašić.


Prema neslužbenim izvorima 38-godišnjak je Matteo Cetinski, sin Mirka i Vinke, dok su 48-godišnjakinja i 69-godišnjak članovi obitelji Sorgo i Hrvatin.


 Opašić je istaknuo da su prijavljeni na štetu trgovačkog društva iz Pule (Kermas op.a.) pribavili za sebe protupravnu imovinski korist u ukupnom iznosu od oko 73 milijuna kuna te da su s ciljem prikrivanja pravog izvora novca tijekom 2007., 2008., 2009. i 2010. godine, ulagali u bankarski sustav i sklapali pravne poslove kojima se stječe imovina, odnosno da su kupovali nekretnine, vozila, plovila, i vrijednosne papire.




 Nije poznato kako su novoosumnjičeni Matteo Cetinski i članovi obitelji Sorgo i Hrvatin sudjelovali u navodnom pranju novca, ali je za pretpostaviti da ih istražitelji sumnjiče kao dio karike u lancu koja je služila za kupoprodaju nekretnina i ostalih vrijednosti. Jesu li oni kupovali ili posredovali u tim transakcijama podatak je koji će za sada ostati tajna istrage.


“O rezultatu provedenog kriminalističkog istraživanja izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli”, rekao je Opašić.