Uhićen Siščanin

U Via Romi završio lopov koji je krao novčanike po riječkim ambulantama

Fiore Vežnaver

Siščanina se tereti da je u razdoblju od kraja rujna do 15. prosinca provalio ili iskoristio odsutnost djelatnika iz prostorija zdravstvenih ustanova na području Rijeke, te im otuđio novčanike



RIJEKA Damir Podrić, 53-godišnjak iz Siska, smješten je u riječki zatvor pod sumnjom da je počinio seriju krađa novčanika u riječkim zdravstvenim ustanovama. Osumnjičen je za osam kaznenih djela: tri teške krađe, četiri »obične« krađe i računalnu prijevaru.


Siščanina se tereti da je u razdoblju od kraja rujna do 15. prosinca provalio ili iskoristio odsutnost djelatnika iz prostorija zdravstvenih ustanova na području Rijeke, te im otuđio novčanike. Zajedno s novčanicima ukraden im je novac, osobni dokumenti, bankovne kartice i drugi predmeti. Podrić se sumnjiči i da je u jednom slučaju zlouporabio otuđenu karticu za podizanje novca na bankomatu. Vlasnici otuđenih predmeta oštećeni su ukupno za više od 13 tisuća kuna.


Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu Podrić je predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Izvori bliski sudskim navode da je Podrić višestruko osuđivana osoba.