Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Ispis članka: Tužiteljstvo traži zatvor za Lošinjanina koji je pred trgovinom prijetio poznaniku i slomio mu - prst - Novi List

NoviList.hr

Tužiteljstvo traži zatvor za Lošinjanina koji je pred trgovinom prijetio poznaniku i slomio mu - prst

Slučaj teške ozljede

30. prosinac 2017 15:34

Napisao: Fiore Vežnaver

Nemio slučaj zbio se 30. ožujka ove godine, oko 19.30 sati, na otoku Iloviku, ispred prodavaonice »Oaza«. Lošinjanin je optužen da je najprije verbalno napao poznanika B. M-a koji je sjedio ispred trgovine, a zatim ga uhvatio za desni kažiprst i zaokrenuo ga. Pritom mu je zaprijetio: »Ubit ću te!«

Ilovik svjedočio nemilim događajima

RIJEKA   Jedinstvenu kaznu od osam mjeseci zatvora predložilo je riječko Općinsko državno odvjetništvo za 48-godišnjeg M. P-a iz Malog Lošinja, protiv kojeg je podignulo optužnicu, tereteći ga da je teško ozlijedio jednog muškarca kojem je i prijetio smrću.

Nemio slučaj zbio se 30. ožujka ove godine, oko 19.30 sati, na otoku Iloviku, ispred prodavaonice »Oaza«. Lošinjanin je optužen da je najprije verbalno napao poznanika B. M-a koji je sjedio ispred trgovine, a zatim ga uhvatio za desni kažiprst i zaokrenuo ga.

Pritom mu je zaprijetio: »Ubit ću te!« Stradalnik je zadobio tešku ozljedu, »zglobni prijelom kažiprsta desne šake s pomakom«, navodi se u optužnici u kojoj se Lošinjanin tereti za dva kaznena djela, tešku tjelesnu ozljedu i prijetnju.

Optuženi Lošinjanin je na ispitivanju u istrazi porekao da je počinio delikte za koje se tereti. Napadnuti je  pak u svom svjedočenju naglasio da ničim nije izazvao ovakvo ponašanje. Ispričao je da je ispred trgovine sjedio na klupi i pio pivo, kada je naišao okrivljenik kojeg je upitao ima li ključeve  kuće njegove rođakinje.

Ovaj je ušao u prodavaonicu bez odgovora, pa mu je ponovo postavio pitanje. Svjedok je kazao da je optuženik tada izgubio kontrolu, počeo vrijeđati i vikati da će ga ubiti. Došao je do njega, uhvatio ga za kažiprst i okrenuo ga, slomivši ga tako.

Napadnuti je u svom svjedočenju napomenuo da ga je napasnik pokušao uhvatiti i za prste lijeve ruke, ali je tu ruku stavio iza leđa. Poslije toga je M. P. otišao po kavu i prolio mu je po licu i odjeći, a onda skinuo naočale i bacio ih iza zida.

Optužnica, što je proslijeđena riječkom Općinskom sudu, nije još pravomoćna.