Okolnosti smrti se utvrđuju

Tijelo u moru uočili su šetači: Do sada nema sumnje da je u pitanju zločin

Fiore Vežnaver

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Policija je dojavu da se tijelo starije žene nalazi u moru primila jutros oko 10 sati. Potom je izvađeno iz mora.



RIJEKA – Leš žene kako pluta u moru pronađen je jučer ujutro u riječkoj luci, uz lukobran, Molo longo. Riječ je o starijoj ženi, čiji se identitet još utvrđuje, a identifikaciju je otežala i činjenica da kod sebe nije imala osobne dokumente.


Dosadašnji rad na slučaju nije ukazao na sumnju da bi se u pozadini stradavanja žene nalazilo neko kazneno djelo. Najvjerojatnije je njena smrt nastupila utapljanjem, a radi li se o nesretnom slučaju ili želji same žrtve da skonča svoj život, zasad se može samo spekulirati. Na više pitanja odgovore bi trebala dati obdukcija.


Policija je dojavu o tijelu u moru dobila nešto poslije 10 sati. Leš je plutao na mjestu pri kraju lukobrana, kod zgrade »Dezinsekcije«.




– Ljudi koji su nailazili, šetači Molo longom, ukazivali su da je tijelo u moru, pa su nazvali policiju. Navodno se nije baš odmah jasno dalo razaznati je li riječ o lešu ili ne, no uskoro se pokazalo da je zaista tako – priča nam jedan od muškaraca koji su jučer prijepodne s rive na Molo longu, nadomak mjesta događaja, lovili ribu. – Uskoro je stigao policijski auto, vozila Hitne pomoći i vatrogasaca, a s mora se pojavilo policijsko plovilo – govori nam ribič.


Nakon što je tijelo žene izvučeno iz vode, policija je obavila očevid, na koji je stigao i mrtvozornik. Truplo je prebačeno na patologiju, kako bi se obavila obdukcija, dok u međuvremenu policija nastavlja prikupljati saznanja što bi mogla pomoći u identifikaciji stradalnice.