Tragedija

Strašan zločin: U stanu u kojem je prije 21 godinu ubio majku jutros ocu nožem prerezao grkljan

Hina

Pixsell

Pixsell

U ranim jutarnjim satima između oca i sina izbila svađa te je 41-godišnjak nasmrt izbo oca, koji ga je jako volio te se o njemu brinuo nakon što je ubio majku 1997. godine



Zagrebačka policija završila je u očevid u stanu u zagrebačkom naselju Travno u kojem je u subotu ujutro pronađeno tijelo 77-godišnjeg muškarca, ubijenog oštrim predmetom, te je privela 41-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za ubojstvo.  U Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ) Hini je rečeno da su dvojica muškaraca živjela u istom kućanstvu, u stanu u Ulici Božidara Magovca. 


 Na očevidu je bio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim muškarcem, kojeg policija sumnjiči da je počinio ubojstvo.  


 Liječnik Hitne pomoći je jutros mogao samo proglasiti smrt 77-godišnjeg muškarca, koji je bio izboden oštrim predmetom. Neslužbeno se doznaju da je 41-godišnjak sam pozvao policiju, koja ga je po dolasku privela u policijsku postaju.




 Očevid u stanu na petom katu zgrade u Ulici Božidara Magovca u naselju Travno trajao je cijelo jutro. Neslužbeno se  također doznaje da je privedeni 41-godišnjak imao dugogodišnjih psihičkih problema te je bio na liječenju, izvještava Hina.


Strašnom zločinu, čini se, prethodio je drugi zločin. Više od dva desetljeća nakon što je u istome stanu u rastrojenom stanju ubio svoju majku, 41-godišnji Zagrepčanin je u subotu ujutro ubio i svojega 77-godišnjega oca. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje nakon što je u stanu pronađeno mrtvo tijelo muškarca, a kojemu su oštrim predmetom nanesene smrtonosne ozljede.


U ranim jutarnjim satima između oca i sina izbila svađa te je 41-godišnjak nasmrt izbo oca, koji ga je jako volio te se o njemu brinuo nakon što je ubio majku, saznaje Jutarnji.


Gotovo identična stvar se tu dogodila 1997., ali žrtva je tada bila njegova majka, nakon čijeg ubojstva je on navodno dugo vremena proveo na liječenju, no i sada je znao biti prisilno hospitaliziran te bi u zgradu dolazio tijekom vikenda.


Inače, kako piše Jutarnji, 41-godišnjak je na svojemu Facebook profilu otvoreno pričao o svojem iskustvu iz zatvora u kojem je bio ‘kada je likvidirao mjaku’, međutim veliki broj statusa koje je objavljivao bio je prilično konfuzan i najčešće je pisao o vjerskim motivima, ali i politici.


Ubojica je, javlja RTL, dugogodišnji psihički bolesnik koji je prije 21 godine ubio vlastitu majku. U rastrojenom stanju zadavio je vlastitu majku telefonskom žicom, a potom je otišao u obližnji kafić, posudio sjekiru, da bi potom raskomadao majčino mrtvo tijelo i spremio ga u ostavu.


O ubojstvu majke prije 21 godinu ubojica je nedavno pisao i na Facebooku.


“Kada sam ubio majku u policiji sam se smijao kao tigar i rekao sam im da nam treba jedan građanski rat”.