Šakama na automobile

Stanari znaju tko im je razbijao retrovizore: “Radi se o nekolicini alkoholiziranih mulaca”

Romana Crgol

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Pijani dječaci iz ulice prvo su se derali na sav glas, a potom krenuli uništavati tuđu imovinu, ispričala je stanarka



RIJEKA Jučer u popodnevnim satima većina je retrovizora automobila parkiranih u Ulici Mirka Čubega u neposrednoj blizini ZTC-a bila zaklopljena. Razlog tome je, naime, vandalizam koji se dogodio u gluho doba prethodne noći.


Nakon provedenog očevida, prema priopćenju iz PU primorsko-goranske, u razdoblju od između 20 sati u petak te 8 sati u subotu policiji zasad nepoznata osoba oštetila je dva osobna automobila – VW polo i renault clio, oba riječkih registracijskih oznaka. Na retrovizorima je pukla plastika, pa je policija evidentirala i materijalnu štetu. 


– Radi se o nekolicini alkoholiziranih mulaca, dječaka iz ulice koji su se prvotno derali na sav glas u gluho doba noći, a potom su u svom pijanom pohodu započeli i s uništavanjem tuđe imovine – ispričala nam je stanarka koji je cijeli događaj čula, međutim počinitelja nije uspjela vidjeti.




Jedan od oštećenika sam događaj pak nije niti čuo niti vidio no ujutro ga je dočekalo neugodno iznenađenje – razbijeni retrovizor za čiji popravak sada mora izdvojiti nekoliko stotina kuna samo zbog, kako navodi, nekog »dječjeg, pijanog hira«.


Naime, radi su o kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari prema kojem se kazneni progon provodi po prijedlogu oštećenika, a ne po službenoj dužnosti te su oštećenici upućeni da tako i postupe po pronalasku počinitelja. Stanari mole za pomoć pri otkrivanju krivaca kako bi se ovakvi vandalski čini u budućnosti, ako ne spriječili, onda barem smanjili.