Lakše ozlijeđen

Splitski srednjoškolac u kuhinji izvodio kemijski pokus, pa u eksploziji urušio zid

Hina



Splitski srednjoškolac lakše je ozlijeđen u eksploziji koja se u nedjelju dogodila u stanu na splitskom Spinutu, kada je mladić izvodio kemijski pokus u kuhini, prilikom čega je urušen jedan zid, doznaje se jutros od policije i vatrogasaca.


Nitko od članovi njegove obitelju nije ozlijeđen, navode isti izvori.


Eksplozija se dogodila nešto prije 20 sati u Fra Boninoj ulici gdje je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio kemijski pokus. U jednom momentu došlo je do eksplozije u kojoj se urušio zid između kuhinje i dnevnog boravka, u kojem su u tom trenutku bili mladićevi roditelji i djed.




Mladić je u eksploziji zadobio blaže opekotine po licu, te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u KBC Split gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede, a članovi njegove obitelji prošli su bez ozljeda.


U policiji kažu da osim oštećenja zida nema veće štete.


Odmah nakon eksplozije pozvani su vatrogasci koji su dobili dojavu da dimi iz podruma. Akcijom je na terenu zapovijedao Duško Perišić iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita.


»Kada smo ušli u stan bilo je puno dima. Vidjeli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, dio kose nagoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksploziometrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi, te razračili. Zvali smo i djelatnike HEP– a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja«, kazao je za Hinu zapovjednik Perišić.


Neslužbeno se doznaje kako je 17-godišnjak uzoran učenik i sportaš.