Stari znanac policije

Sjećate li se Riječanina koji je ukrao osam “fiata uno” u 15 dana? Sad je pritvoren zbog napada na majku

Slavica Kleva

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U navali bijesa razbio je dva TV prijemnika pa uzeo kuhinjski nož zamahujući pred majkom prijeteći joj da će je ubiti, da će sve dignuti u zrak, prijetio je da će ubiti svoje bližnje, obraćajući se majci na koju je i fizički nasrnuo, srećom, lakše ju je ozlijedio



Nije izdržao više od mjesec dana na slobodi. Manuel Caserta (42) ponovo je vraćen u istražni zatvor jer je počinio dvije teške krađe, oštetio tuđu stvar u dva navrata, prijetio vlastitoj majci, a optužen je i za nanošenje tjelesnih ozljeda. U međuvremenu je protiv njega podignuta optužnica, a tužitelj zatražio produljene istražnog zatvora. Riječ je o osobi koja kontinuirano na slobodi čini kaznena djela.


U siječnju ove godine vidno alkoholiziran nasilnički se ponašao prema majci, ali tek kad su iz stana izašli njegovi prijatelji. U navali bijesa razbio je dva TV prijemnika pa uzeo kuhinjski nož zamahujući pred majkom prijeteći joj da će je ubiti, da će sve dignuti u zrak, prijetio je da će ubiti svoje bližnje, obraćajući se majci na koju je i fizički nasrnuo, srećom, lakše ju je ozlijedio.


Caserta je optužen i za krađu. Početkom siječnja je s namjerom stjecanja protuimovinske koristi, ušao u zgradu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje pa iz otključane kancelarije uzeo jedno prijenosno računalo, službenu torbu za odnos pošte napravivši Zavodu štetu od 2.000 kuna. Caserta se najnovijom optužnicom tereti za oštećenje tuđe stvari. Ušao je u KBC u Cambierijevoj ulici s namjerom da sve uništi pustio vodu, začepio odvode, uslijed čega je došlo do uništenja medicinskog materijala. Tim činom KBC Ljekarni Rijeka napravio je štetu u visini 34000 kuna. Nešto ranije iz istog prostora uz pomoć podesnog alata i tjelesne snage otvorio je dvokrilna vrata, ušao u hodnik pa iz uredskih prostorija uzeo monitor, mobilni telefon, ukupno oštetivši KBC za 1.700 kuna. Budući je riječ o recidivistu, za Cesertu tužitelj traži izricanje jedinstvene zatvorske kazne u trajanju tri godine. S.KLEVA


Iz zatvora izašao u siječnju




Manuel Caserta iz zatvora u Glini i riječkog zatvora gdje je izdržavao objedinjene zatvorske kazne od 2015. godine, izašao je početkom siječnja ove godine. Bio je osuđen na četiri godine zatvora za 13 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, teških i »običnih« krađa. Najveći dio inkriminacija u tom postupku odnosio se na činjenicu da je u Rijeci radi vožnje »posudio« čak osam fiata uno u petnaestak dana. Pritom je oglašen krivim i zbog teške krađe u riječkoj bolnici kada je i nehotice izazvao požar.