Strašna nesreća

SUDAR KOD SLAVONSKOG BRODA Autobus pun djece sletio s ceste i prevrnuo se, vozač automobila preminuo, petero djece u bolnici

Hina

NL arhiva

NL arhiva



NOVO 15.45 Od ukupno 22 djece koja su bila primljena u bolnicu nakon nesreće autobusa, koji se u četvrtak prijepodne prevrnuo kod Vranovaca nedaleko Slavonskog Broda, petero je zadržano na promatranju u slavonskobrodskoj bolnici zbog mogućih komplikacija uslijed zadobivenih udaraca i kontuzija, doznaje se od ravnatelja bolnice Josipa Samardžića. 


Ponovio je da nije bilo težih ozljeda te da su djeca zadržavana u bolnici radi predostrožnosti.


U autobusu je bilo 61 dijete i šest učiteljica, a nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio prema autobusu prešao u suprotni trak.


Policija i roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima nakon nesreće da nitko nije imao vidljive ozljede. Ipak, svi učenici prošli su liječničke preglede u bolnici ili Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici su ih u slučaju sumnji u neke posljedice slali na detaljnije preglede.Prometna nesreća dogodila se oko 10,30 sati u trenutku kada je iz još uvijek službeno nepoznatih razloga došlo do sudara osobnog automobila i autobusa koji se kretao u smjeru Slavonskog Broda. Prema neslužbenim podacima jedna od učiteljica svjedočila je trenutku uoči sudara kada je došlo do puknuća gume na automobilu koji je autobusu išao u susret.

Od siline udara oba vozila završila su u odvodnim kanalima, svako sa svoje strane kolnika, a autobus s djecom zaustavio se u odvodnom kanalu izvrnut na bok.


————


Autobus pun djece prevrnuo se u četvrtak prijepodne između Vranovaca i Trnjana, nedaleko Slavonskog Broda, najvjerojatnije dok je izbjegavao automobil koji mu je išao ususret, a prema policijskim informacijama u nesreći je poginuo vozač automobila, dok od djece nitko nije teže ozlijeđen.


Slavonsko-brodska policija kratko je izvijestila da se nesreća dogodila oko 10,45 sati na županijskoj cesti 4202 između Vranovaca i Trnjana.


»Prema informacijama kojima do sada raspolažemo u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok od djece nitko nije ozlijeđen. Promet je zatvoren za sav promet te ga policijski službenici preusmjeravaju na obilazne pravce. Očevid je u tijeku«, izvijestila je policija.


Prema neslužbenim informacijama nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio prema autobusu prešao u suprotni trak, a vozač autobusa vjerojatno ga je pokušao izbjeći pa je zahvatio rubnik i sletio s ceste.


Autobus je, prema pisanju medija, prevozio učenike iz Slavonskog Šamca na kazališnu predstavu u Slavonski Brod.


Na vijest o prevrtanju autobusa s djecom reagirali su i u Vladi, u kojoj se doznaje da je premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.


Prema dostupnim informacijama u bolnicu je dovedeno sedmero djece, jedno je dijete zadržano na promatranju, a ostala su puštena kući. Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece, doznaje se u Vladi.