Prometna nesreća na križanju

STRAVA U SPLITU Sudarila se dva automobila, poginula pješakinja, a teško ozlijeđen pješak

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Do nesreće je, prema riječima očevidaca, došlo nakon što je vozač osobnog automobila prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Pritom se sudario s drugim automobilom, oborivši dva pješaka, muškarca i ženu, prilikom čega je i srušio tri stupa uz pločnik, kao i semafor na križanju.



U prometnoj nesreći koja se u utorak na večer dogodila u Splitu na križanju Ulica Domovinskog rat i Hrvatske ratne mornarice jedna je osoba poginula, a jedna teško ozlijeđena, doznaje se u splitskoj policiji. 


Nesreća se dogodila oko 21 sat, a prema prvim neslužbenim informacijama sudarila su se dva osobna vozila od kojih se jedno odbilo u smjeru pješačkog prijelaza i udarilo dva pješaka jedan je pješak smrtno stradao, a drugi je ozlijeđen i prevezen u splitsku bolnicu, javlja Hina.


Promet na mjestu nesreće je zatvoren, a u tijeku je očevid radi utvrđivanja okolnosti nesreće.




Pješakinja je poginula, dok je drugi pješak u teškom stanju prevezen je u bolnicu nakon današnje prometne nesreće u Splitu, javlja televizija N1.


Do nesreće je, prema riječima očevidaca, došlo nakon što je vozač osobnog automobila prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Pritom se sudario s drugim automobilom, oborivši dva pješaka, muškarca i ženu, prilikom čega je i srušio tri stupa uz pločnik, kao i semafor na križanju, javlja televizija N1.


Na mjesto nesreće odmah su stigle ekipe Hitna pomoć i policija. Ozlijeđeni muškarac u teškom je stanju prevezen u KBC Split.


Od dežurne službenice Odjela za informiranje PU splitsko-dalmatinske Sanje Nazlić saznajemo kako je očevid u tijeku te je cesta zatvorena za promet.


Potvrdila je kako su, prema dosadašnjim inforamcijama kojima raspolaže, u nesreći sudjelovala dva osobna automobila i dva pješaka od kojih je jedna osoba preminula, a jedna je ozlijeđena.


No, prema drugim, neslužbenim informacijama, nije se radilo o sudaru dva vozila, nego je jedan automobil prošao kroz crveno i oborio pješake, javlja N1.


Policija moli očevice događaja da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192, ukoliko imaju ikakvu informaciju.