Sudit će mu se, ali...

ŠOK U SLAVONIJI Domar koji je bludničio nad djevojčicom i dalje radi u školi u kojoj se sve dogodilo

P. N.

Protiv njega je podignuta kaznena prijava i sudit će mu se za bludničenje i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. No muškarac će se dotad braniti sa slobode i ima se pravo vratiti na svoje radno mjesto



Roditelje djece osnovne škole u jednom malom slavonskome mjestu uznemirila je vijest da se na radno mjesto u školu vraća muškarac koji je početkom školske godine uhvaćen da je seksualno maltretirao trinaestogodišnju učenicu, pišu 24 sata.


Radi se o 62-godišnjem domaru, koji je u navedenoj osnovnoj školi djevojčicu zaključao u učionici i tamo je navodno pipkao po tijelu protiv njezine, volje, pa se djevojčica otimala i dozivala upomoć. To je čula jedna nastavnica koja je pokušala ući u učionicu, no uspjela je ući tek kad je domar otključao vrata. Ugledala je zajapurenog starca i djevojčicu koja je bila u strahovitom šoku.


Protiv njega je podignuta kaznena prijava i sudit će mu se za bludničenje i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. No muškarac će se dotad braniti sa slobode i ima se pravo vratiti na svoje radno mjesto. 




– S obzirom na to da nije pravomoćno osuđen, ne možemo mu dati otkaz niti ga udaljiti s radnog mjesta. Od spomenutog događaja je na bolovanju, a preporučeno mu je da i ostane na bolovanju, kaže ravnatelj škole.


Roditelji djece koja pohađaju školu u tom slavonskom mjestu najavili su prosvjede, pojavi li se pohotni domar opet na poslu. 


– Nema on tu što tražiti, među djecom i djevojčicama – kažu ogorčene majke za 24 sata.