Ljudska radnja

Požar na mercedesu u Kastvu prošle subote bio je – podmetnut

Fiore Vežnaver

Vatra je planula na mercedesu, koji je gotovo potpuno izgorio, a zatim je zahvatila još dva vozila pored njega



RIJEKA » Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara ljudska radnja, priopćila je jučer Policijska uprava primorsko-goranska, izvješćujući o okolnostima požara u kojem je protekle subote na Kastvu jedan automobil uništen u rasplamsaloj vatri, a dva vozila manje oštećena. Policija zasad ne priopćava druge detalje o uzrocima požara što je najprije buknuo na kabrioletu mercedes CLK 240, no neslužbeno se saznaje da je dosadašnji rad istražitelja na slučaju ukazao da je vatra podmetnuta. Kako, zasad se u interesu istrage ne priopćava. »Kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska nepoznatog počinitelja i utvrđivanja svih drugih činjenica je u tijeku«, dodaju iz policije.


   Požar, što je zamijećen oko 3.30 sati u subotu, zahvatio je vozila dok su bila parkirana pred obiteljskom kućom u blizini gostionice »Šporova Jama« u Kastvu. Vatra je doslovce poharala mercedes CLK, proizveden prije 13 godina, u vlasništvu obitelji Jurčić, pred čijom kućom je auto i planuo. Plamen se s mercedesa prenio na stražnji dio susjednog džipa, kampanjolu, na kojoj je izgorjela rezervna guma i oštećena cerada. Na Puntu su pak nastala oštećenja, prije svega na braniku, od velike topline što se razvila za požara. Policija navodi da su vlasnici triju automobila ukupno oštećeni za više desetaka tisuća kuna. Prema našim saznanjima, za kabriolet mercedes takvih karakteristika prodavači na Njuškalu traže do 10.000 eura.


   Susjedi na Šporovoj jami pričaju da je vozač mercedesa večer pred požar parkirao taj auto, čiji je vlasnik zapravo njegova majka, pred kućom te da je tada sve bilo u redu. Vatra je zamijećena u tri i pol sata ujutro, ukućane su probudili zvukovi rasplamsavanja vatre.