Ipak nije bilo noža

Policija pronašla muškarca koji je uznemirio učenicu na Jordanovcu

Hina



Zagrebačka policija identificirala je muškarca koji je u ponedjeljak uznemirio 10-godišnju učenicu ispred Osnovne škole Jordanovac, no opovrgava medijske napise da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem, te poručuje građanima i roditeljima da nemaju razloga za zabrinutost jer poduzima potrebne sigurnosne mjere.


Jutarnji list objavio je da je zagrebačkom OŠ Jordanovac zavladala panika nakon što je u ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda, da ju je zaustavio na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, ali da mu se 10-godišnjakinja otrgnula i utrčala u školu.


»Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem, slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta, kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole«, navode u srijedu iz PU zagrebačke.




Ističu da je policija tijekom jučerašnjeg dana pojačano »opservirala» područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana, a građane i roditelje obavještava kako nemaju razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.


Iz zagrebačke policije opovrgavaju navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.


»I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera«, zaključuju u priopćenju.