Pogibija dječaka

Policija objavila detalje pogibije dječaka u Samoboru: Vozačica vozila neprilagođenom brzinom

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Neprilagođena brzina uzrok je tragične nesreće koja se u subotu oko 18 sati dogodila na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, priopćila je zagrebačka policija



Neprilagođena brzina uzrok je tragične nesreće koja se u subotu oko 18 sati dogodila na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, priopćila je zagrebačka policija, a prenosi portal Večernjeg lista.


U nesreći je poginuo dječak (6), dok je njegov brat (9) lakše ozlijeđen. Kako je utvrđeno očevidom, dječaci su u pratnji majke (45), prelazili cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Već su bili na pješačkom prijelazu kada je na njih Smartom zagrebačkih oznaka naletjela vozačica (73).


Vozila je prebrzo i nije se uspjela na vrijeme zaustaviti, te je oborila dječake, a mlađi je zadobio ozljede opasne po život.Prevezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, gdje je na žalost, ubrzo preminuo.U bolnicu je prevezen i njegov brat, a ustanovljeno je da je lakše ozlijeđen.Policija je na mjestu događaja alkotestirala 73-godišnju vozačicu, a ustanovljeno je da nije bila alkoholizirana.Promet je zbog očevida bio obustavljen do 22.20., a uz policiju nazočila mu je i zamjenica općinske državne odvjetnice iz Novog Zagreba.Vremešnoj vozačici vjerojatno slijedi prijava zbog nesreće sa smrtnom posljedicom.