Kaznena prijava

Policajaci prijavljeni jer su zadržali novac od prometne kazne u Crikvenici

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Protiv dvojice osumnjičenika, 41-godišnjaka i 48-godišnjaka, podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te su predani pritvorskom nadzorniku. Obojica policijskih službenika udaljeni su iz službe



RIJEKA Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice policijskih službenika za koje se sumnja da su zlorabili položaj i ovlasti te da su novac od kazne za prometni prekšaj na crikveničkom području zadržali za sebe, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Protiv dvojice osumnjičenika, 41-godišnjaka i 48-godišnjaka, podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te su predani pritvorskom nadzorniku. Obojica policijskih službenika udaljeni su iz službe.


Sumnja se da su kao policijski službenici tijekom obavljanja poslova nadzora i upravljanja prometa na cestama u studenom prošle godine na crikveničkom području zaustavili osobno vozilo, čiji je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja.




Vozaču su na mjestu počinjenja prekršaja naplatili polovicu izrečene novčane kazne, odnosno 500 kuna, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su novac zadržali za sebe te da vozaču nisu izdali odgovarajuću potvrdu, niti prekršaj evidentirali u propisanim evidencijama, naveli su iz policije.