Požar

Planula hidroelektrana u Dubrovniku: Jedan ozlijeđeni, trojica su i dalje zarobljeni

Portal Novilist.hr

Ilustracija Foto Grgo Jelavić/Pixsell

Ilustracija Foto Grgo Jelavić/Pixsell

Vatrogasci se već pet minuta spuštaju kroz dim, pokušavamo doći do uzroka požara, ne znamo još o čemu se radi, rekao je zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović



DUBROVNIK U četvrtak ujutro izbio je požar u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat. Jedna osoba je ozlijeđena, za tri se traga. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.


Na teren su upućena i tri vozila hitne medicinske pomoći.


“Grub je požar, duboko u planini. Evo vatrogasci se već pet minuta spuštaju kroz dim, pokušavamo doći do uzroka požara, ne znamo još o čemu se radi. Cijela smjena vatrogasaca i DVD-a je tu”, rekao je za Dubrovački vjesnik zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović.




Planulo je na dubini od oko 300 metara ispod površine.


“Trojica djelatnika hidrocentrale dovedena su u Opću bolnicu Dubrovnik jer su se nagutali dima”, potvrdio je ravnatelj dr. Marijo Bekić.


Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje da su unutar hidrocentrale ostala još trojica djelatnika do kojih se ne može još uvijek doći.


Prema neslužbenim informacijama Libero Portala, dio zaposlenika uspješno je evakuirano, dok je troje još uvijek ostalo zarobljeno.


Pristupna cesta do hidroelektrane zasad je blokirana.