Neodgovorni vozači

Pijan vozio riječkom zaobilaznicom u suprotnom smjeru

Vladimir Mrvoš

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Proteklog vikenda dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.


Prometna nesreća s težim ozljedama dogodila se u subotu, oko 12.50 sati u Rijeci u kojoj je teško ozlijeđeno sedmogodišnje dijete. Automobil »kia«, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnja, udarila je sedmogodišnjaka dok je prelazilo kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu u ulici Drenovski put. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Rijeka gdje su utvrđene zadobivene teške ozljede.


U Bregima kod Matulja 55-godišnji vozač »lade«, riječkih registracijskih oznaka, izazvao je prometnu nesreću kada je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,50 promila. Na području Donje Vežice 24-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju izazvao je prometnu nesreću. Peugeotom, upravljao je pri koncentraciji alkohola od 2,17 promila. Pijani vozač prešavši na lijevu stranu kolnika udario je u drugo osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Na području Ike 19-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,39 promila.




Opelom se kretao u smjeru Lovrana te je u oštrom zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s drugim osobnim vozilom. Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja, ali je brzom intervencijom policije pronađen i priveden, a kod njega je nađen i 1 gram marihuane.


Pijan na autocesti


Još jedan 19-godišnji alkoholizirani vozač je izazvao prometnu nesreću. Fordom je vozio Osječkom ulicom u Rijeci prema Potoku pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Izgubivši kontrolu nad vozilom u zavoju, udario je u ivičnjak, a zatim vozilom prešao na suprotan kolnički trak, gdje je također udario u ivičnjak, prometni znak i rasvjetni stup. Na autocesti Rijeka – Zagreb kod Vrbovskog 29-godišnji vozač alfa romea, karlovačkih registracijskih oznaka, alkoholiziran izazvao prometnu nesreću. Pri utjecaju alkohola od 1,46 promila vozilom je udario u zaštitnu ogradu.


U Rijeci su nedjelju zbog alkoholiziranosti u vožnji privedena dva vozača.


Na Pećinama je zatečen 64-godišnji vozač lancie pri utjecaju alkohola od 1,50 promila, dok je 55-godišnjak zaustavljen na riječkoj zaobilaznici gdje je upravljao volkswagenom, pulskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 promila iz smjera Diračja u smjeru Rujevice vozio u suprotnom, odnosno, zabranjenom smjeru.