Drama

PANIKA NA GROBNIKU Pogledajte kako se autobus pun školaraca pretvorio u buktinju: ”Djeca su spašavala živu glavu”

P. N.

Foto Stanislav Juretić

Foto Stanislav Juretić



Autobus koji je prevozio djecu nogometnog kluba Zmaj iz Makarske na turnir u Labin, zapalio se danas popodne na cesti kod naplatnih kućica autoceste Rijeka – Zagreb na Kikovici. Iako je požar ubrzo ugašen i nitko nije ozlijeđen, djeca su se jako preplašila.


– Nazvao me sin (10) i rekao da im se zapalio autobus. Bio je prestrašen i plakao je. Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu – rekao je otac jednog dječaka iz izgorjelog autobusa za Dnevnik.hr.


Dodao je da su djeca u tom trenutku bila na obližnjoj naplatnoj kućici i čekali povratak kući. Otac je ispričao da su mali nogometaši bili u panici, no treneri su odmah pribrano reagirali i zbrinuli djecu što ih je smirilo. Također, odmah su o svemu obavijestili roditelje.




Autobus je u potpunosti izgorio, iako su na mjesto događaja stigli i vatrogasci. Požar s autobusa proširio se na obližnju šumu, a vatru je gasilo 20-ak vatrogasaca.


– Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca – rekao je za Dnevnik.hr vatrogasac iz Rijeke.


Pogledajte fotografije koje je snimio naš čitatelj, a koje pokazuju kako je izgledalo kada se autobus koji je prevozio male nogometaše nasred autoceste pretvorio u buktinju.