Ivica Đolo

Osuđen bivši suprug riječke misice: Pet godina zatvora za neuspjelu pljačku mjenjačnice

Portal Novilist.hr

Photo Goran Kovacic/Pixsell

Photo Goran Kovacic/Pixsell

Osumnjičen je da pištoljem u svibnju pokušao orobiti mjenjačnicu na Malešnici, no spriječio ga je vlasnik M. L. koji se pohrvao s njim te ga izgurao van.



ZAGREB Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu proglasilo je Ivicu Đolu krivim za pokušaj razbojništva te ga je nepravomoćno osudilo na pet godina zatvora. Odmah mu je određen i istražni zatvor, objavio je Jutarnji.


Ivica Đolo (39), bivši suprug misice Ivane Delač, predsjednik malonogometnog kluba Nacional i futsal Udruge prvoligaša, osumnjičen je da pištoljem u svibnju pokušao orobiti mjenjačnicu na Malešnici, no spriječio ga je vlasnik M. L. koji se pohrvao s njim te ga izgurao van.


Đolo je ušao u kancelariju mjenjačnice i rekao da treba promijeniti 500.000 eura u dolare. Nakon kraćeg razgovora o promjeni novca, posegnuo je za pištoljem iz ruksaka te ga uperio u vlasnika i priopćio mu da je sad to pljačka i da mu preda novac. Vidjevši oružje, vlasnik ga je obuhvatio oko pojasa i izgurao iz kancelarije nakon čega je pobjegao prema svom autu u kojem ga je čekao prijatelj.




Prije optužnice za ovo razbojništvo, USKOK je protiv Đole i još trojice njegovih suradnika podignuo optužnicu jer su na prodaji gradskih stanova varali potencijalne kupce. Lakovjernim kupcima lažno su se predstavljali kao suci, sudski i gradski službenici.