U čemu je problem

Opet gore auti u Splitu, prošle godine je bilo čak 30-ak paljevina

Hina

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

 U većini slučajeva namjerne paljevine policija još uvijek traga za počiniteljima



U požaru u Podstrani kod Splita, koji je buknuo u prvim satima četvrtka, u potpunosti je izgorio jedan parkirani automobil i motorkotač, a drugi automobil je nagorio, doznaje se od policije i vatrogasaca.


Policija navodi da je prva dojava o požaru na dvama vozilima i motorkotaču Suzuki stigla u 1.50 sati. Vatrogasci su na teren poslali jedno vozilo DVD Žrnovnica s tri gasitelja koji su vatru na adresi Strožanac, Paštrićeva 19, ugasili u 2.05 sati. U požaru je potpuno izgorio osobni automobil Citroen C 3 i motorkotač Burgman-Suzuki, dok je drugi osobni automobil marke Toyota nagorio.


Takve scene zapaljenih parkiranih automobila, za koje je očevid u većini slučajeva pokazao da su izbili zbog otvorenog plamena ili žara, učestalije su u Splitu u posljednje dvije godine. U samo osam mjeseci prošle godine tako je na ulicama gorjelo ukupno 29 privatnih automobila čiji su vlasnici bili poduzetnici, suci, policajci, ljudi s krim dosjeom. Uglavnom se vatra izaziva pod jednim vozilom, a onda zbog širenja požara stradaju i u blizini parkirana vozila.




Policija je zbog tog problema 2016. godine otkrivanje počinitelja stavila u svoj fokus, poslali su ophodnje na ulicu, njih čak 18 koje su brojile 50 policajaca. U većini slučajeva namjerne paljevine policija još uvijek traga za počiniteljima.