Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Ispis članka: Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju - Novi List

NoviList.hr

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Poznati pravnik

7. studeni 2017 18:45

Napisao: HINA

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja zbog kaznenog djela prijetnje, objavljeno je u utorak na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Bjelovaru.

Prema navodima Općinskog državnog odvjetništva, Vladimir Gredelj počinio je kazneno djelo prijetnje početkom listopada 2016. u Daruvaru nakon glavne rasprave održane kod Općinskog suda u Bjelovaru, Stalne službe u Daruvaru, kao punomoćnik tužitelja.

Nezadovoljan prijedlozima tužene strane, u namjeri da ustraši tuženika M. K., rekao mu kako će mu priuštiti da više ne obavlja posao koji radi, a što je kod M. K. izazvalo strah za budući rad u svom zvanju te strah za svoju materijalnu egzistenciju i egzistenciju svoje obitelji, navodi Odvjetništvo.

Općinsko državno odvjetništvo Bjelovar predložilo je da nadležni sud okrivljeniku za počinjeno kazneno djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, s time da se temeljem odredbe članka 56. Kaznenog zakona odredi da se kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci neće izvršiti ako za vrijeme od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.