Traje potraga

Napadača iz Vrsara policija je zbog krađe auta već lovila helikopterom

Marica Košta

Foto M. Mijošek

Foto M. Mijošek

Nakon što je prethodno uhićen zbog prijetnje, na stepenicama u zgradi PU istarske u Puli gurnuo je policajca koji ga je vodio u prostoriju za uhićenike. U bijegu je na parkiralištu udario i policajku



VRSAR Dvoje djelatnika hotela Pineta u Vrsaru, 19-godišnja djevojka i 23-godišnji mladić, inače recepcionari u tom hotelu, ranjeni su jučer oko 14 sati hicima iz vatrenog oružja, a policija traga za 30-godišnjim Danijelom Brnosom iz Vodnjana, koji je osumnjičen da je počinio ta kaznena djela. Brnos je nakon pucnjave pobjegao u tamnom sportskom vozilu, najvjerojatnije BMW-u. Neslužbeno doznajemo da su žrtve pucnjave Martina T. iz Svetog Lovreča i Robert C. iz Bala, koji su prevezeni u pulsku Opću bolnicu. U trenutku kad je došlo vozilo Hitne medicinske pomoći oboje su bili pri svijesti.


Prema neslužbenim informacijama, Brnos je u djevojku i mladića ispalio više metaka, najmanje pet, a sve se odigralo u blizini recepcije. Devetnaestogodišnjakinja i 23-godišnjak zadobili su ozljede koje su preliminarno okvalificirane kao teške. Radi se o ozljedama glave, odnosno ramena i prsnog koša. Prema posljednjim informacijama, oboje su u stabilnom stanju, doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Vitasović.


Danijel Brnos ima zavidnu biografiju na stranicama crne kronike. Sredinom 2013. godine pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog kaznenih djela koje je u kolovozu 2012. počinio ni manje ni više nego u zgradi Policijske uprave istarske.




Nakon što je prethodno uhićen zbog prijetnje, na stepenicama u zgradi PU istarske u Puli gurnuo je policajca koji ga je vodio u prostoriju za uhićenike. Pobjegao je iz zgrade policije na službeno parkiralište trčeći prema centru. No, prema Brnosu je naišlo troje policajaca, a jedna policajka je stala pred njega, ali se ovaj zaletio u nju i udario ju u lice. Brnos je nakon toga nastavio bježati, ali ga je troje policajaca uspjelo svladati.


U kolovozu 2005. godine Danijel Brnos se našao na stranicama crne kronike jer je tri dana bježao policiji u automobilu što ga je ukrao u Buzetu.


Uspio je izbjegavati brojne policijske patrole te je prešao preko Učke, a spektakularna potjera koja je nastavljena na opatijskom području ostala je zapamćena po angažiranju policijskog helikoptera. Policija je čak i pucala za njim, a potjera je okončana tek nakon tri dana.


Opširnije u tiskanom izdanju…