"Manje oružja, manje tragedija"

Naoružani do zuba: Riječanin predao policiji automatsku pušku, a Viškovljanin – mitraljez

P. N.

foto: Zadarski list

foto: Zadarski list

"Oružje i streljivo građani su predali u sklopu dugogodišnje akcije „Manje oružja, manje tragedija“. Ovom akcijom građanima je omogućeno da bez bojazni od ikakvih sankcija policiji predaju nedozvoljeno oružje i druge predmete koje neovlašteno posjeduju."



Građani s područja Rijeke i Viškova, javlja PU Primorsko-goranska, u protekla dva dana policiji su dragovoljno predali jedan mitraljez, automatsku pušku, 85 komada streljiva raznih kalibara te tri pripadajuća spremnika za spomenuto oružje.


– Oružje i streljivo građani su predali u sklopu dugogodišnje akcije „Manje oružja, manje tragedija“. Ovom akcijom građanima je omogućeno da bez bojazni od ikakvih sankcija policiji predaju nedozvoljeno oružje i druge predmete koje neovlašteno posjeduju, i to: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice, izvijestila je policija.


U policijskom priopćenju poručuje da će, nakon poziva policiji, sve navedene predmete od građana na siguran preuzeti policijski službenici.




– Podsjećamo, cilj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja te time smanjiti neželjene posljedice koje mogu nastati radi nezakonitog držanja oružja. Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892, objavila je policija.


Da akcija daje rezultate, govori i vijest stara tri dana, o trojici građana s područja Gorskog kotara i otoka Krka, koji su dragovoljno predali 80 komada različitog streljiva, 12 komada detonirajućih kapisli te dijelove pištolja.