Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ispis članka: Nakon 14 godina razriješen misterij ubojstva Slavice Dankić u Baški. Ugušio ju je golim rukama - Novi List

NoviList.hr

Nakon 14 godina razriješen misterij ubojstva Slavice Dankić u Baški. Ugušio ju je golim rukama

DNK vještačenje

14. studeni 2018 08:42

Napisao: Fiore Vežnaver

Riječko Županijsko državno odvjetništvo nakon zaokružene istrage, podignulo je optužnicu protiv Krasniqija, koji je u bijegu još od ubojstva te i dalje nedostupan hrvatskoj policiji i pravosuđu

Foto arhiva

RIJEKA Četrnaest godina nakon zločina s velikom sigurnošću je razriješen misterij ubojstva Slavice Dankić, 48-godišnje sobarice i sezonske radnice u hotelu u Baški na otoku Krku, čije je mrtvo tijelo u travnju 2004. godine pronađeno na bašćanskom predjelu Zarok, u blizini potoka Vela Rika.

Otpočetka se sumnjalo da je Slavonku, rodom iz sela kod Đakova, usmrtio njen tadašnji ljubavni partner Alajdin Krasniqi, sada 53-godišnjak, rodom iz Prizrena, policija je protiv njega odmah nakon zločina podnijela kaznenu prijavu, tereteći ga da je golim rukama ubio ženu, ugušivši je.

No, konačna potvrda sumnji da je upravo Krasniqi čovjek koji je oduzeo život Slavici Dankić stigla je proljetos, kada je DNK vještačenje pokazalo da je on muškarac čiji su tragovi nađeni na mjestu zločina i apartmanu kojeg je koristio.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo ovih je dana, nakon zaokružene istrage, podignulo optužnicu protiv Krasniqija, koji je u bijegu još od ubojstva te i dalje nedostupan hrvatskoj policiji i pravosuđu.

Tužiteljstvo zato riječkom Županijskom sudu, kojem je dostavljena optužnica, predlaže da mu se sudi u odsutnosti.

Pojedinosti o tome kako je Alajdin Krasniqi ubio Slavicu Dankić pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Novog lista.