Nesvakidašnja nezgoda

NESREĆA U TUNELU UČKA Pao dio ventilacijskog sustava i prouzročio sudar

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Nesreća se dogodila kad je vozačica, nastojeći izbjeći udarac u zaštitni dio koji je pao s ventilatora, zakočila i zaustavila automobil koji je, zbog nepoštovanja razmaka, udario automobil koji se kretao iza njega. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen



TUNEL UČKA U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u tunelu Učki kad se dio ventilacijskog sustava otkvačio sa stropa i pao na kolnik nitko nije ozlijeđen, doznaje se u Bina Istri.


Po podacima Bina Istre, u prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna automobila koja su se kretala iz smjera Rijeke prema Istri. Nesreća se dogodila kad je vozačica, nastojeći izbjeći udarac u zaštitni dio koji je pao s ventilatora, zakočila i zaustavila automobil koji je, zbog nepoštovanja razmaka, udario automobil koji se kretao iza njega.


Sigurnosne službe Bina Istre odmah su zatvorile promet kroz tunel Učku te poslale svoje ekipe na intervenciju. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a učinjena je šteta na ta dva vozila, navode iz Bina Istre i dodaju kako policija, nakon očevida, detaljnije utvrđuje okolnosti u kojima se ona dogodila.




»Ne zna se je li dio opreme pao zbog teretnog vozila koje je zakvačilo ventilator ili zbog tehničkih razloga«, ističu u Bina Istri i dodaju kako se u tunelu dosad nije dogodilo ništa slično.


»Sustav ventilacije dio je ključne opreme tunela Učke koji se redovito održava, a ispravnost opreme provjerava se i potvrđuje u skladu s pravilima specijaliziranih agencija. Zadnja provjera sustava ventilacije bila je 23. ožujka ove godine«, priopćili su iz Bina Istre.