Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Ispis članka: NESREĆA U KUTINI U padu s krova dvojica radnika zadobila ozljede opasne za život - Novi List

NoviList.hr

NESREĆA U KUTINI U padu s krova dvojica radnika zadobila ozljede opasne za život

Pali s visine od 15 metara

14. studeni 2018 23:06

Napisao: HINA

23-godišnjak i 38-godišnjak na ravnom krovu stambene zgrad su uz pomoć dizalice s metalnom konstrukcijom (građevinskog krana) radili poslove izolacije krova. Na za sada neutvrđen način konstrukcija se prevrnula i pala, a s njom i dvojica radnika

Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

SISAK U padu s krova stambene zgrade u Kutini, teške tjelesne ozljede opasne za život zadobila su u srijedu dvojica zaposlenika tvrtke s područja Lepoglave, izvijestila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Nesreća se dogodila oko 13.30 sati, u Ulici kralja Petra Krešimira IV. Očevidom je utvrđeno da su 23-godišnjak i 38-godišnjak na ravnom krovu stambene zgrade, uz pomoć dizalice s metalnom konstrukcijom (građevinskog krana) radili poslove izolacije krova.

Na za sada neutvrđen način konstrukcija se prevrnula i pala, a s njom i dvojica radnika, i to s visine od oko 15,20 metara na betonsku površinu. Prevezeni su u sisačku Opću bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život.

Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku u suradnji s inspektoricom zaštite na radu i policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke.