Marin Kamenički

Mladić koji je skrivio nesreću u Ilici, čelnik je udruge koja promovira savjesno ponašanje mladih u – prometu

Hina

Foto Davor Višnjić / PIXSELL

Foto Davor Višnjić / PIXSELL

Policija je izvijestila da se nesreća dogodila kada je 20-godišnjak vozeći Ilicom u smjeru zapada, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika



Prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtak oko 21,15 sati poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene, izazvao je 20-godišnji mladić najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izvijestila je policija.


Prema neslužbenim informacijama nesreću je izazvao Marin Kamenički, vozeći mercedes AMG. Mediji ga opisuju kao bivšeg savjetnika jedne radio postaje te predsjednika udruge koja je promovirala savjesno ponašanje mladih u prometu.


Policija je izvijestila da se nesreća dogodila kada je 20-godišnjak vozeći Ilicom u smjeru zapada, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.




»U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak.


U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na renault clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja«, navodi policija.


U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz mercedesa i opel astre, 23-godišnjakinja i zasad nepoznata ženska osoba.


Teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač opel astre, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice, dok je 20-godišnji vozač mercedesa lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh. Iz renaulta clia lakše je ozlijeđena 24-godišnja putnica.


Do 4.20 sati promet Ilicom u oba smjera od Roginine do Vrapčanske ulice je bio obustavljen.