Završio na sudu

Mladić iz osvete objavio na Facebooku golišave slike bivše maloljetne cure: ‘Htjela se ubiti od srama’

P. N.

Ilustracija V. Karuza

Ilustracija V. Karuza

S tom djevojkom bio sam u vezi oko godinu dana, od 2015. do 2016. Jedan dan mi je bilo dosadno na poslu, pa sam iz ljubomore što ima novog dečka objavio njezine fotografije, rekao je



Dvadesetogodišnjak s istoka Hrvatske pretvorio je svojoj bivšoj 17-godišnjoj djevojci život u pakao i to samo zato jer je našla novog dečka.


Koristeći lažni profil na Facebooku, na toj društvenoj mreži je objavio golišave fotografije svoje maloljetne djevojke. 


– U proljeće prošle godine primijetio sam da mi se s kćeri nešto čudno događa. Sva je bila napeta i rastresena. Nije mogla spavati niti jesti. Neprekidno se žalila na bolove u trbuhu i konstantne glavobolje. Supruga i ja smo s njom pokušavali razgovarati, no ona je svaki oblik odgovora izbjegavala. Na kraju nam je ipak priznala da je u školi zlostavljana, ali i na Facebooku, te da to više ne može izdržati i da joj dođe da se ubije – prenosi Jutarnji list riječi oca djevojke.




Naveo je i da je kći bila jako uznemirena, bojala se ići u školu, imala je bolove u trbuhu i glavobolje.


– Zbog svega smo zatražili i pomoć liječnice koja je propisala tablete za smirenje i protiv bolova. Sporne objavljene fotografije vidjeli su njezini vršnjaci u školi. Kći mi je bila izložena pogrdi i poniženju. I odbijala je ići u školu – zaključio je otac srednjoškolke. 


Mladić je priznao nedjelo, iako mu ono nije jedino za koje ga se tereti. Optužnica ga tereti da je 1. travnja 2018. došao na Trg Josipa Runjanina u Osijeku, s ciljem da se okoristi, provalio u prostorije tvrtke HŽ Cargo . U unutrašnjosti, koju je temeljito pretražio, pronašao je ključ metalnog sefa i uzeo 100 kuna. Zatim je iz ureda komercijale uzeo stolno računalo MSGW Infinity, LCD monitor Philips, tipkovnicu, miš, prijenosnu metalnu kasu i torbu za laptop. Ukupna vrijednost? Oko 2100 kuna na štetu HŽ Carga. Zatim je iz centralne prostorije uzeo i brdski bicikl Mayo, vrijedan 1200 kuna, u vlasništvu Željka L., a na kraju je u arhivi, na radnim stolovima zapalio arhivsku građu, počinivši veliku materijalnu štetu jer se požar zamalo proširio i na okolne obiteljske kuće, piše Jutarnji.


– S tom djevojkom bio sam u vezi oko godinu dana, od 2015. do 2016. Jedan dan mi je bilo dosadno na poslu, pa sam iz ljubomore što ima novog dečka objavio njezine fotografije. Znam da sam ju povrijedio i žao mi je. Što se tiče, pak, krađe u HŽ Cargu, uzeo sam neke stvari iz objekta, ali nisam zapalio vatru ‘reda radi’, već sam se pokušao ubiti. Zato sam zapalio vatru i odvrnuo plin. Pomislio sam da će sve eksplodirati. Nazvao sam vatrogasce i otišao kući, gdje sam si ponovno pokušao oduzeti život prerezavši si venu – pravdao je svoje postupke 20-godišnjak.