Nastavak istrage

Mamić je Vargine usluge platio pola milijuna kuna? Od tog novca krivotvoritelj SMS-ova je u veljači kupio kuću

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Uz lažne SMS poruke bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Jutarnji list danas je objavio kako je Varga navodno Mamiću prodao i informacije o osobama koje stoje iza iscrtavanja famozne svastike na poljudskom stadionu



Bivši policijski informatičar Franjo Varga, koji je pritvoren zbog sačinjavanja lažnih SMS prepiski, istražiteljima je otkrio kolike je novčane iznose dobivao od korisnika svojih usluga.


Uz lažne SMS poruke bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Jutarnji list danas je objavio kako je Varga navodno Mamiću prodao i informacije o osobama koje stoje iza iscrtavanja famozne svastike na poljudskom stadionu. 


Prema neslužbenim informacijama, Mamić je Vargi u prvom redu “pomogao” oko kupnje obiteljske kuće u Ulici Matije Gupca u Belišću. Navodno mu je za kupnju, odnosno renoviranje kuće, dao 500.000 kuna. Varga se, kako se može iščitati iz zemljišno-knjižnog izvatka, upustio u kupnju te kuće prije otprilike godinu dana. Kupoprodajni ugovor zaključen je u veljači ove godine, a kao vlasnica kuće upisana je Vargina supruga. 


Jutarnji piše da je Varga od Mamića dobivao i druge nagrade, poput novog jacuzzija kojeg se spremao isprobati taman kad mu je policija banula u kući. Istražitelji su navodno doznali da je Mamić Vargi kupio i jedno od prijenosnih računala, vrijedno preko 20 tisuća kuna.