Sve je počelo kod Delnica

MISTERIOZNA SMRT KOD LOKAVA Smrznuo se u šumi? Mladić koji je bježao policiji nađen mrtav

Slavica Kleva

Tijelo 22-godišnjaka pronađenog na nepristupačnom lokvarskom šumskom predjelu bit će obducirano na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku i potom utvrditi uzrok smrti. Za sada policija ne sumnja da je mladić stradao učinom kaznenog djela, a isključuje se i suicid. No ne isključuju mogućnost da se mladić bježeći policiji smrznuo



Tijelo 22-godišnjaka pronađenog na nepristupačnom lokvarskom šumskom predjelu bit će obducirano na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku i potom utvrditi uzrok smrti. Za sada policija ne sumnja da je mladić stradao učinom kaznenog djela, a isključuje se i suicid. No ne isključuju mogućnost da se mladić bježeći policiji smrznuo.


Pripadnici riječke Specijalne jedinice policije tragali su za muškom osobom čiji je nestanak prijavljen u subotu u Policijskoj postaji Delnice. Riječ je o 22-godišnjaku koji se dan ranije u 23,30 sati, kod naplatne postaje u Lučicama nije zaustavio na svjetlosne znakove za zaustavljanje koje su davali policijski službenici Policijske postaje Delnice. Nastavio je s vožnjom do predjela Špičunak, gdje je ostavio osobno vozilo s troje putnika i udaljio se pješice. Zašto je nastojao pobjeći policiji također je predmet daljnje istrage.


Policijski službenici Policijske postaje Delnice u više su navrata obilazili teren no nisu ga zatekli na navedenom području. Nakon što je prijavljen njegov nestanak, policija je poduzela mjere traganja za nestalom osobom u što su bili uključeni i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.




U večernjim satima prekinuto je traganje da bi se nastavilo tijekom nedjelje.


Pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka nastavili su traganje za nestalom osobom čije su tijelo zatekli na izuzetno nepristupačnom šumskom terenu na području Lokava. Na mjestu događaja proveden je očevid, a zbog otežanih uvjeta i pristupa samom mjestu pronalaska nestale osobe, izvlačenje tijela trajalo je više sati.