Rabijatni krijumčar

Krijumčar migranata koji je pokušao izgurati policiju s ceste sada se – kaje. No ostaje u Via Romi

Slavica Kleva

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Srbijanac Dejan Milovanović (26) pokušao je kombijem izgurati naše policajce s ceste, no tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada, pa je Milovanović završio s prevrnutim vozilom i kaznenom prijavom



RIJEKA Državljanin Srbije, 26-godišnji Dejan Milovanović iz Kraljeva prepraćen je sucu istrage Županijskog suda Dušku Tišmi zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela. U subotu oko 8 sati osumnjičeni se nalazio nadomak čvora Orehovice za upravljačem kombija marke »galaxy« austrijskih registarskih oznaka i kretao u smjeru čvora Draga.


Kad ga je uočila policijska patrola i pokušala zaustaviti osumnjičeni nije stao, premda mu je policija signalizirala da se zaustavi, već je učinio suprotno, pokušao je izgurati policijsko vozilo s kolnika.  Kako je 25-godišnjak kombi vozilom upravljao brzinom neprilagođenom osobinama i stanju kolnika koji je bio mokar od kiše, došlo je do prevrtanja vozila.


No, kada se nesreća dogodila iz kombija su izašli putnici, umjesto pet osoba, iz kombija je izašlo 16-ero Afganistanaca od kojih je troje uspjelo pobjeći. Srećom, nitko nije ozlijeđen u prometnoj nesreći ali je osumnjičeni priveden u policijsku postaju zbog sumnje na kazneno djelo pokušaja ilegalnog prebacivanja imigranata preko državne granice ali i zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.




Ispitan u tužiteljstvu osumnjičeni je priznao i pokajao se, no, priveden je u centar istrage gdje je sudac prihvatio prijedlog tužitelja da se Milovanoviću odredi jednomjesečni istražni zatvor. Kako je riječ o strancu i opasnosti od bijega, osumnjičeni ostaje u istražnom zatvoru, može se nastaviti braniti sa slobode ukoliko uplati jamstvo u iznosu od 25 tisuća kuna.


Ovaj događaj podsjeća na ne tako davnu prometnu nesreću koja se dogodila u lipnju ove godine i koju je uzrokovao Mađar, poduzetnik Tibor Szekeres (47). Prometna nesreća koju je Szekeres uzrokovao dogodila se također nadomak čvora Čavle na Orehovici u ranim jutarnjim satima.


Upravljao je kombi vozilom marke »fiat ducato« pretrpanim s dvanaestero ilegalnih migranata s ciljem da ih preveze u neposrednu blizinu državne granice naše zemlje i Republike Slovenije i ilegalno prebaci.


Nadomak čvora Čavle vozač nije prilagodio vožnju uvjetima na kolniku, padala je kišica, a kako je bio pod utjecajem kokaina stvarnost mu je bila ponešto izmijenjena, te je ulaskom u drugi desni zavoj izgubio kontrolu nad vozilom.


Kombi se najprije zarotirao, pa skrenuo izvan kolnika i udario u usjek. Potom se vozilo odbilo u lijevo i prevrnulo na bočnu stranu. Stradali su putnici, ilegalni migranti koji su bili nagurani u vozilo. Od njih dvanaestero troje je zadobilo teške ozljede, ostali srećom, lakše, ugruvani, ogrebani i puni modrica.