Dvoje uhićenih

Klopka za gayeve: Nudili im seks pa ih napadali kad bi spustili hlače. Iznudili 60.000 kuna

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Od prvog klijenta iznudili su 50.000 kuna, natjeravši ga da 'ispegla' karticu, od drugog, navodno glazbenika, iznudili su oko 10.000 kuna



ZAGREB Zagrebačka policija uhitila je dvije osobe, punoljetnog muškarca i 17-godišnjaka, optuženih da su u proteklih mjesec dana namamljivali homoseksualce u klopku nudeći im seksualne usluge, a potom od njih iznuđivali novac. Maloljetnik je pritom služio kao “mamac” za klijente, javlja Jutarnji.


Policija drži da su u svemu sudjelovale još najmanje dvije muške osobe, ali ti počinitelji zasad nisu identificirani.


Modus operandi je bio sljedeći: počinitelji bi zajedno oglasili preko jedne od aplikacija za osobe homoseksualne orijentacije da maloljetnik želi seks, pritom prikrivši da je riječ o maloljetnoj osobi. Maloljetnik bi zatim stupio u kontakt sa zainteresiranim klijentom te bi dogovorili spolni odnos.




Kada bi klijent došao na navedenu adresu na području Zagreba, maloljetnik bi ga sam čekao kod kuće, te bi najprije razgovarali, a kada bi se skinuli i kada bi trebao otpočeti spolni odnos, u sobu bi upadali ostali muškarci te počeli prijetiti klijentu, doslovce uhvaćenome sa spuštenim hlačama, da će ga ubiti ili ozlijediti jer stupa u spolni odnos s maloljetnikom.


Zatim bi zatražili da im plati određene iznose, a ako ne bi imao, natjerali bi ga da ode na bankomat te podigne sav novac koji ima i plati im, javlja Jutarnji.


Policija je kaznenu prijavu za sada podnijela zbog dva različita slučaja iznude. Od prvoga klijenta, krajem veljače su iznudili 50.000 kuna, natjeravši ga da “ispegla” karticu do limita. Nekoliko dana kasnije sve su izveli ponovno, a od muškarca, navodno glazbenika, doznaje Jutarnji, na isti način su iznudili nešto manje od 10.000 kuna.