Tragičan požar

Jedan poginuli i 16 ozlijeđenih u požaru u Lopači. Jedna osoba s teškim opeklinama. Evakuirana Psihijatrijska bolnica

Fiore Vežnaver

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu



RIJEKA Jedna je osoba poginula, a šesnaestero njih je ozlijeđeno u požaru što je danas oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu.


Jedna osoba s težim opeklinama liječi se na riječkoj hitnoj, a zasad se ne zna je li u životnoj opasnosti. Još 15 osoba koje su se nagutale dima zbrinuto je na sušačkom lokalitetu. Izvan životne opasnosti su.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj





Vatrogasne ekipe su na mjestu događaja. Gašenje požara je u tijeku. U početku akcije i vatrogascima i medicinskom osoblju prioritet je bila evakuacija pacijenata i spašavanje ljudskih života.


U suradnji s djelatnicima Hitne pomoći dovršena je evakuacija pacijenata. Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i u tijeku je dogašivanje.


Koliko je zasad poznato, požar je izbio u glavnoj zgradi, a centar požara bio je u jednoj od soba na trećem katu, odakle se širio na četvrti kat i krovište. Požarom su zahvaćene četiri sobe na trećem katu. Točan uzrok požara još se utvrđuje.



Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj