Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
18. ožujka 2019.
Ispis članka: Iz bolnice u zatvor: Nakon ispitivanja u policiji krivac za stravičnu nesreću u Ilici provest će noć u pritvoru - Novi List

NoviList.hr

Iz bolnice u zatvor: Nakon ispitivanja u policiji krivac za stravičnu nesreću u Ilici provest će noć u pritvoru

Fatalna nesreća

28. kolovoz 2018 21:27

Napisao: HINA

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon ispitivanja u policiji Marin Kamenički (20), krivac za prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtak poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene, noć će provesti u policijskom pritvoru.
Nakon što je u pratnji policajaca, nešto prije 9 sati, izašao iz bolnice Sveti Duh gdje je smješten nakon nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen, Kamenički je odveden na ispitivanje u prometnoj policiji u Lučkom.

Njegovi odvjetnici nisu željeli govoriti o ispitivanju i njegovoj obrani od optužbi za izazivanje teške prometne nesreće zbog čega mu prijeti dugogodišnji zatvor.
Zatraži li tužiteljstvo za Kameničkog istražni zatvor o tome će u srijedu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.
Kamenički, kojega su mediji opisivali kao bivšeg savjetnika jedne radio postaje te predsjednika udruge koja je promovirala savjesno ponašanje mladih u prometu tešku prometnu nesreću izazvao je jureći Ilicom u sportskom mercedesu AMG.
Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.
»U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak.