Opasnost od utjecaja na svjedoke

Istražni zatvor muškarcu koji je u trgovačkom centru poznanika napao sjekirom

Hina



Muškarcu, osumnjičenom da je u četvrtak u karlovačkom trgovačkom centru Supernova poznanika napao sjekirom, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.


Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo tereti 53-godišnjaka za pokušaj ubojstva jer je 17. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, bez posebnog povoda, sjekirom udario po glavi 62-godišnjaka nanijevši mu pritom tjelesne ozljede


Sudac istrage Mladen Kosijer potvrdio je Hini da je prihvatio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora jer »postoji osnovana sumnja da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo zbog kojeg je priveden«.




Događaj je privukao pažnju Karlovčana jer su se dvojica muškaraca potukla na javnom mjestu, u trgovačkom centu Supernova, pred mnogim prolaznicima, a motiv napada su, po neslužbenim informacijama, financijske razmirice.


Policija je ranije izvijestila da je napadnuti lakše ozlijeđen te da za napad nije bilo povoda, no, kazneno je prijavljen za pokušaj ubojstva. Iako je žrtva napada »prošla« s lakšim ozljedama, napadač je prijavljen za pokušaj ubojstva jer je poznanika udario sjekirom u glavu.